Ugeavisen 27. februar 2012

De danser sålerne tynde

27. februar 2012 08:27
charlotte Koefoed
Der var gang i dansen i Solbjerg Forsamlingshus onsdag eftermiddag. Erna Madsen og Hans Jensen elsker at danse og kører gerne langt for at få sig en sving-om. 
Foto: Charlotte KoefoedMens vinden rusker i træerne og det småregner udenfor, dugger runderne i Solbjerg Forsamlingshus til. Inden døre er der nemlig pænt varmt og det skyldes 41 danseglade ældre
Af Charlotte Koefoed

Solbjerg: Tom Birkum har sat sit keyboard på i et hjørne af forsamlingshussalen, så der er mest mulig plads på dansegulvet. På hans keyboard ligger en lille sort bog med tekster og akkorder, men han kigger sjældent i den.Fingerne finder selv vej over tangenterne og sangene synger næsten sig selv, for Tom Birkum er en erfaren tangentspiller. Som søn af Poul Birkum, der snart har spillet til ældredans i enhver flække, er han flasket op med danske sange fra 1930´erne til 1970´erne.


- Men jeg kan da godt finde på at spille én, der er nyere, men så det Kandis eller noget i den retning, fortæller han i en kort pause i dansen.

Mens de sorte og hvide tangenter får lidt ro, har folk sat sig ved de opdækkede borde i Solbjerg Forsamlingshus. Kaffe hældes op og god gammeldags lagkage indtages uden skelen til fedtskat og kalorier.

Danser over hele Sjælland

De 41 dansende, der har købt billet til Birkums Ældredans i Solbjerg Forsamlingshus, bliver beværtet af Marguerite Pedersen og et par hjælpere, der sørger for kaffe, lagkage og ostemadder, samt spisning efter dansen.Mange følger ældredansen til andre forsamlingshuse og byer, for dans er noget, de elsker.

- Det er helt umuligt at være sur, når man danser, siger Hans Jensen, mens han holder sin dansepartner Erna Madsen blidt på armen.

De kommer begge fra Slagelse, men danser gerne andre stede.

- Jeg var til fastelavn i Høng i går og skal til dans i Holbæk næste uge. Jeg danser så ofte, jeg kan komme til det, siger Erna Madsen, før hun og Hans igen valser ud på dansegulvet.

I køkkenet er Marguerite Pedersen godt tilfreds. Her er fuldt hus og stemningen høj. Selv om gennemsnitsalderen er pænt over de 60 år, er der absolut intet i vejen med hverken bentøjet eller danseglæden.

Se flere billeder på www.nordvestnyt.dk/ugebladet
charlotte Koefoed

Foto: charlotte Koefoed

Annonce